preskoči na sadržaj
Vijesti

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA VEZANO UZ IZNIMNE MOGUĆNOSTI ZA NASTAVU OD 11. SVIBNJA 2020.

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,

Kao što ste već vjerojatno čuli na vijestima, HZJZ je objavilo Upute (PREUZMI DOKUMENT), a MZO je na osnovu njih objavilo Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi (PREUZMI DOKUMENT) U skladu s tim dana je mogućnost otvaranja škole za učenike od 1. do 4. razreda.

Kao što možete pročitati u UPUTAMA od HZJZ i PREPORUKAMA od MZO  epidemiološka situacija ne dozvoljava da sva djeca mogu doći u školu, već se ovdje radi samo o IZNIMNIM SITUACIJAMA .

I dalje su na snazi stroge mjere u sprječavanju širenja virusa, zaštite i što je moguće manjeg socijalnog kontakta, odnosno ostanka kod kuće. Nastava će se stoga organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu koja moraju ispunjavati sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:

 

  1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu (ovdje naglašavamo da se u našoj školi razredna nastava izvodi samo u vremenu od 8.00 do 12.00 sati)
  2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19
  5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi. Iste te mjere su sastavni dio pisane izjave koju trebaju potpisati roditelji učenika koji žele da im dijete nastavu pohađa u školi.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE U ŠKOLI ► http://os-plitvicka-jezera.skole.hr/dokumenti?dm_document_id=95&dm_dnl=1

 IZJAVA RODITELJA ZA POTPIS ► http://os-plitvicka-jezera.skole.hr/dokumenti?dm_document_id=93&dm_dnl=1

 Ovdje se radi o zaštiti djece, učitelja, djelatnika škole, ali i roditelja i svih ostalih s kojima su djeca u kontaktu i koji bi mogli biti ugroženi ako bi došlo do zaraze. 

U razredu s učenicima će boraviti samo njihova učiteljica razredne nastave. 

Predmeti koje učenicima predaju drugi učitelji (Engleski jezik, Vjeronauk, Glazbena kultura u 4. razredu, Njemački jezik u 4. razredu) neće se održavati u školi nego na daljinu kao i do sada.

Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice, odnosno virtualno. Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve.

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa nastavu u školi dužni su potpisanu izjavu predati NAJKASNIJE DO SRIJEDE 6. SVIBNJA 2020. GODINE DO 12.00 SATI.

Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:

  1. Osobno donijeti isprintanu i potpisanu izjavu u tajništvo OŠ    Plitvička Jezera u vremenu od 9.00 do 13.00 sati
  2. Isprintati i potpisati izjavu te ju skenirati ili fotografirati i poslati na e-mail -  ured@os-plitvicka-jezera.skole.hr

Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrat će se valjanom prijavom za nastavu od 11. svibnja u školi.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 4. 5. 2020.

Dokumenti škole

Korisni linkovi

Tražilica

Arhiva dokumenata

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Forum

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 11. 2009.

Ukupno: 152913
Ovaj mjesec: 559
Danas: 17
preskoči na navigaciju