preskoči na sadržaj
vijesti

Obavijest i popis radnih bilježnica za šk. god. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

OBAVJEŠTAVAMO RODITELJE DA RADNE BILJEŽNICE ZA PREDMETE KOJI SU NAVEDENI NA POPISU, SU SVE KOJE SU UČITELJI ODABRALI I KORISTITI ĆE SE KAO DODATNI OBRAZOVNI MATERIJALI.


RADNE BILJEŽNICE ZA PREDMETE KOJI NISU NA POPISU, ZNAČI DA UČITELJI NISU ODABRALI I NE TREBA IH KUPOVATI.

UDŽBENICI ĆE BITI NARUČENI PREKO ŠKOLE I ČEKAT ĆE UČENIKE U ŠKOLI   NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

- popis radnih bilježnica nalazi se u prilogu:

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 7. 2020. 10:20

Obavijest roditeljima (u prilogu) Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 5. 2020. 10:30

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA- NASTAVA U ŠKOLI OD 25.5.2020.

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove:  Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi .

U skladu s njima Ministarstva znanosti i obrazovanja je objavilo :Nove preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje od 25. svibnja 2020.

Prema Uputama HZJZ „Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.“

To znači, u skladu s novoobjavljenim preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, da u  škole od prvog do četvrtog razreda od ponedjeljka 25. svibnja mogu krenuti sva djeca, te škola ne uzima izjave od roditelja.

Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi, ali u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima i stručnim suradnicima u školi.  Roditelji/skrbnici ne moraju dovoditi djecu u škole, ako ih dovode, ne ulaze u školsku zgradu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.

 Sukladno odluci roditelja, učenici u školu dolaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, kao što bi dolazili da nema epidemije.

 Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.

 Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.

Nastava za svu djecu od 1. do 4. razreda započeti će 25.5. 2020. u 8.00 sati i trajati će 4 školska sata. O svim dodatnim informacijama biti ćete obaviješteni naknadno.

https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave-od-25-svibnja-2020/

 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 5. 2020. 14:26

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA VEZANO UZ IZNIMNE MOGUĆNOSTI ZA NASTAVU OD 11. SVIBNJA 2020.

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,

Kao što ste već vjerojatno čuli na vijestima, HZJZ je objavilo Upute (PREUZMI DOKUMENT), a MZO je na osnovu njih objavilo Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi (PREUZMI DOKUMENT) U skladu s tim dana je mogućnost otvaranja škole za učenike od 1. do 4. razreda.

Kao što možete pročitati u UPUTAMA od HZJZ i PREPORUKAMA od MZO  epidemiološka situacija ne dozvoljava da sva djeca mogu doći u školu, već se ovdje radi samo o IZNIMNIM SITUACIJAMA .

I dalje su na snazi stroge mjere u sprječavanju širenja virusa, zaštite i što je moguće manjeg socijalnog kontakta, odnosno ostanka kod kuće. Nastava će se stoga organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu koja moraju ispunjavati sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:

 

  1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu (ovdje naglašavamo da se u našoj školi razredna nastava izvodi samo u vremenu od 8.00 do 12.00 sati)
  2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19
  5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi. Iste te mjere su sastavni dio pisane izjave koju trebaju potpisati roditelji učenika koji žele da im dijete nastavu pohađa u školi.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE U ŠKOLI ► http://os-plitvicka-jezera.skole.hr/dokumenti?dm_document_id=95&dm_dnl=1

 IZJAVA RODITELJA ZA POTPIS ► http://os-plitvicka-jezera.skole.hr/dokumenti?dm_document_id=93&dm_dnl=1

 Ovdje se radi o zaštiti djece, učitelja, djelatnika škole, ali i roditelja i svih ostalih s kojima su djeca u kontaktu i koji bi mogli biti ugroženi ako bi došlo do zaraze. 

U razredu s učenicima će boraviti samo njihova učiteljica razredne nastave. 

Predmeti koje učenicima predaju drugi učitelji (Engleski jezik, Vjeronauk, Glazbena kultura u 4. razredu, Njemački jezik u 4. razredu) neće se održavati u školi nego na daljinu kao i do sada.

Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice, odnosno virtualno. Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve.

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa nastavu u školi dužni su potpisanu izjavu predati NAJKASNIJE DO SRIJEDE 6. SVIBNJA 2020. GODINE DO 12.00 SATI.

Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:

  1. Osobno donijeti isprintanu i potpisanu izjavu u tajništvo OŠ    Plitvička Jezera u vremenu od 9.00 do 13.00 sati
  2. Isprintati i potpisati izjavu te ju skenirati ili fotografirati i poslati na e-mail -  ured@os-plitvicka-jezera.skole.hr

Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrat će se valjanom prijavom za nastavu od 11. svibnja u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 5. 2020. 10:10

Nastava na daljinu, raspored 30. ožujka - 3. travnja

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3629/3629

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 3. 2020. 20:38

Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 3. 2020. 20:45

Nastava na daljinu, raspored 23. - 27. ožujka

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3629/3629

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 3. 2020. 08:28

Nastava na daljinu, raspored

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

MZO će isporučivati osnovni raspored sati za cijelu Hrvatsku za sve nastavnike koji nemaju spremna online predavanja.

Ako nastavnik ima gotova svoja predavanja, njegovi učenici ne moraju pratiti sadržaj koji je isporučio MZO, nego predmetni nastavnik u virtualnom razredu isporučuje sadržaj i aktivnost.

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Novković-Mihalić  datum: 18. 3. 2020. 19:40

Nastava na daljinu

Na poveznici možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa. U rasporedu za svaki razred u koloni Nastavna jedinica nalazi se zadani sadržaj koji učenik treba svladati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 3. 2020. 09:11

Obavijest o održavanju nastave

Poštovani roditelji,

klikom na link možete otvoriti Upute Ministarstva znanosti i obrazovanja vezano za nastavu na daljinu koja kreće od ponedjeljka 16.3.2020.

S poštovanjem,

ravnatelj Milan Podnar

Upute_MZO-a_13_03_2020.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 3. 2020. 17:00

Županijsko natjecanje iz TK

Na županijskom natjecanju iz tehničke kulture održanom u OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac naše učenice su postigle sljedeći rezultat:

Maketarstvo i modelarstvo - Sara Brozinčević 1. mjesto

Graditeljstvo - Aurora Bićanić 3. mjesto

 

Učenica Sara Brozinčević odlazi na državno natjecanje koje će se održati u Primoštenu od 6. do 9. travnja 2020. godine.

Čestitke natjecateljicama!

http://www.gacka053.com/vijesti/os-otocac-domacin-zupanijskog-natjecanja-mladih-tehnicara/

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 3. 2020. 15:51

Državno prvenstvo u šahu Vijest ima dokument u privitku

Državno prvenstvo školskih sportskih društava u šahu za školsku godinu 2019./2020. održalo se 4., 5. i 6. veljače u Hotelu Medena, Seget Donji (Trogir).

Na natjecanju su  nastupile 24 ekipe dječaka i 24 ekipe djevojčica.

Državno prvenstvo se u obje konkurencije održavalo u dva dijela:
1. dan – kvalifikacijski dio (24 ekipe)
2. dan – finalni dio (8 ekipa)

Kvalifikacijski dio igrao se po “Švicarskom sistemu” od 6 kola.
Prvih osam ekipa s kvalifikacijskog turnira izborilo je  nastup u Finalnom dijelu koji se sastoji od dodatna 3 kola istog turnira.

Naši školu predstavljale su učenice: Aurora Bićanić, Alani Draženović, Sara Brozinčević, Sara Poljak i Daria Sabljak.

- slike pogledajte u fotogaleriji: http://www.os-plitvicka-jezera.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=70

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 2. 2020. 19:24

Natječaj za učitelja/icu hrvatskog jezika Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 1. 2020. 11:54

Obavijest o podnošenju prijava za upis djece u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 1. 2020. 10:38

Početak 2. polugodišta

Nastava u 2. polugodištu počinje 7.1.2020. godine (UTORAK)  i to:

JUTARNJA SMJENA – razredna nastava       

POPODNEVNA SMJENA – predmetna nastava

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 1. 2020. 08:35

Sudjelovanje na natječaju Geoškola Ličko–senjske županije Vijest ima dokument u privitku

Učenici 6. razreda naše škole: Aurora Bićanić, Gabriel Grbac, Nika Hodak, Anđela Tomljanović i Leona Žafran, sudjelovali su na natječaju Geoškola Ličko – senjske županije. Natječaj je organizirala Udruga za prirodoslovna istraživanja UPRIS iz Šibenika, a sudionici su prijavljivali radove na temu fizičke geografije. Učenici su izradili model jezera Kozjak od kaširanog papira te je njihov rad proglašen najboljim, a škola je nagrađena s nastavnim sredstvom „Geološka zbirka“.

- fotografije u prilogu

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 12. 2019. 09:37

Obavijest o završetku štrajka

Od utorka, 3. prosinca se nastava redovito održava za predmetnu nastavu prijepodne, a razrednu poslijepodne.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Novković-Mihalić Administrator   datum: 2. 12. 2019. 18:39

Javni poziv - maturalno putovanje Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2019. 08:52

Obavijest o nastavi

U utorak, dana 22. 10. 2019. godine nastava će se redovno održati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 10. 2019. 16:12

Javni poziv za pomoćnika u nastavi Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 10. 2019. 09:12

Obavijest o održavanju nastave

U petak 11. listopada 2019. godine nastava će biti redovno održana.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 10. 2019. 19:22

Javni poziv za prijavu kandidata za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 9. 2019. 11:19

Raspored sati

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2019. 08:56

OBAVIJEST O POČETKU ŠK. GOD.2019./2020.

Nastava počinje u ponedjeljak 9.9.2019. godine i to:

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 9. 2019. 13:13

Popis radnih bilježnica za šk.god. 2019./2020 Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 7. 2019. 21:30

Obavijest o dodatnim materijalima (radne bilježnice)

Prema Zakonu o udžbenicima do 15. srpnja traje odabir drugih obrazovnih materijala (radnih bilježnica). Informaciju o odabiru biti će pravovremeno objavljena na stranicama škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 7. 2019. 11:14

Podjela svjedodžbi

Podjela svjedodžbi održati će se u petak 28.6.2019. u 9 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 6. 2019. 13:13
» Arhiva naših vijesti    
 


Dokumenti škole

Korisni linkovi

Tražilica

Arhiva dokumenata

Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Forum

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 11. 2009.

Ukupno: 148114
Ovaj mjesec: 45
Danas: 3
preskoči na navigaciju